Fizikalna medicina » Zdravstveni centar HEALTH EXPRESS - Banja Luka

Fizikalna medicina

Specijalistički pregledi fizijatra

U našem zdravstvenom centru možete da obavite pregled kod specijaliste fizijatra i fizioterapeuta. Zakazivanje termina po dogovoru.

Preglede obavljaju dr Biljana Krčum, specijalista fizijatar, dr Nataša Blagojević, specijalista fizijatar koja pruža usluge mezoterapije i dr Milkica Glogovac Kosanović, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije.

.

Fizikalna terapija

Ovom terapijom se ublažava ili otklanja bol, otok i upala tretiranog tkiva.

Najčešće se koristi kod bola u vratu i leđima, povreda, postoperativnih stanja (ligamenti, mišići, zglobovi, tetive), kao i kod reumatskih bolesti.

U našoj ZU su dostupni:

LASEROTERAPIJA

Terapija biostimulativnim laserom (smanjuje bol, upalu i edem u tretiranom tkivu).

Biostimulativni laser ubrzava stvaranje kolagena, te ima pozitivno dejstvo akupunkture bez iglica, djelujući na akupresurne tačke, tzv, laseroakupunktura.

ELEKTROMAGNETNA TERAPIJA

Elektromagnetni talasi blagotvorno djeluju na sva tkiva u organizmu. ET ubrzavaju cirkulaciju, te poboljšavaju razmjenu materija u tkivu i dovode do regeneracije tkiva, te smanjenje bola i otoka. Pošto prolaze kroz odjeću i gipsanu imobilizaciju, izuzetno djelovanje imaju kod preloma, osteoporoze, gdje je moguće postići ubrzano srastanje i skraćenje vremena za zarastanje kosti, dok je prisutna gipsana imobilizacija.

TERAPIJSKI ULTRAZVUK

Koristi se u vidu ultrazvučne masaže, a najčešće kod cervikalnog i lumbalnog sindroma i degenerativnih oboljenje zglobova. Dejstvo:

 • smanjuje bol u zglobovima
 • relaksira tretiranu muskulaturu, dovodeći do poboljšanja funkcije
 • povećava elastičnost tkiva i smanjuje postojeće užiljke na koži
 • koristi se za tretiranje celulita
 • ultrazvukom je moguće unijeti lijek u obliku gela u kožu i potkožno tkivo (sonoforeza)

ELEKTROTERAPIJA

Primjenom različitih vrsta struja, oslobađamo pacijente bola u svim segmentima kičmenog suba, kao i u svim zglobovima.

AKUPUNKTURA

U našem ZC akupunkturu primjenjujemo kod:

 • cervikalnog i lumbalnog sindroma, bola u zglobovima, lumboišijalgije
 • pareze n facijalisa
 • neuralgije n. trigeminusa, interkostalne neuralgije
 • upale sinusa
 • migreen
 • alergije
 • redukcije tjelesne težine (mršavljenje)
 • odvikavanja od pušenja.

BELOVA PARALIZA

Belova paraliza je oduzetost facijalnog (ličnog) nerva nepoznatog uzroka. Nastaje naglo, bez prodroma, u 99 % slučajeva zahvata jednu polovinu lica. Potpuna klinička slika se razvija unutar 3 do 72 sata od početka prvih simptoma. Uz slabost mimičnih mišića (nemogućnost zatvaranja oka, pad ugla usana, otežano žvakanje, nemogućnost podizanja obrve…), vrlo čest simptom jeste tupa bol u području iza uha na zahvaćenoj strani, zatim suzenje oka, gubitak okusa na polovini jezika.

Ukoliko se jave navedeni simptomi, potrebno je prvo se javiti na pregled kod neurologa a zatim i specijalisti fizikalne medicine i rehabilitacije jer opšte je pravilo:“što prije započne oporavak, manja je vjerovatnoća da će se razviti trajne posljedice“.

GUNA KOLAGEN

Terapija Guna kolagenom predstavlja inovativni pristup u regenerativnoj medicini, zasnovan na stimulaciji kolagena u vezivnom tkivu,  pa se kao takva primjenjuje u ortopediji, traumatologiji, fizikalnoj medicini, sportskoj medicini i reumatologiji. Guna kolagen sadrži svinjski kolagen (najsličniji humanom) i dodatne supstance koje su prirodnog porijekla. Zahvaljući svemu ovome nisu uočena neželjena dejstva, alergijske reakcije niti interakcije sa lijekovima. Guna kolagen se ubrizgava lokalno, tamo gdje je potrebno, a sa ciljem da se obnove i ojačaju oštećene anatomske strukture, poboljša pokretljivost i ukloni bol.

Tehnike primjene su: subkutane, intradermalne , intramuskularne, periartikularne i intraartikularne injekcije.

Guna kolagen ima širok spektar primjene:

 1. stanja koja su posljedica prekomjernog trošenja hrskavice, tetiva, ligamenata, mišića (ponavljani pokreti i nefiziološki položaji tijela tokom profesionalnih aktivnosti, loše držanje)
 2. stanja nakon povreda
 3. stanja koja su posljedica starenja tkiva kao što su hrskavica, tetive, ligamenti, mišići

Ovo su stanja koja su najčešće praćena bolom u zglobovima (ramenu, laktu, ručnom zglobu, sitnim zglobovima šaka, koljenima, skočnim zglobovima), zatim bolom u vratu, slabinskoj kičmi te duž tetiva i ligamenata.

Zakažite termin

[[[["field1","equal_to","Specijalisti\u010dki pregled"]],[["show_fields","field2"]],"and"]]
1 Step 1
Ime
Prezime
Broj telefona
Vaša poruka
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

+387 51 963 964

Preglede obavljaju

Dr Biljana Krčum

Specijalista fizijatar

Dr Nataša Blagojević

Specijalista fizijatrije

Dr Milkica Glogovac Kosanović

Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

INFO TELEFON