Reumatologija » Health Express

Reumatologija

Specijalistički reumatološki pregledi

Reumatolog se bavi oboljenjima kostiju, zglobova, mišića i mekih tkiva. Pored toga, reumatolog liječi sistemske bolesti vezivnog tkiva, vaskulitise (zapaljenje krvnih sudova) i generalizovana bolna stanja.

Kada se treba obratiti reumatologa?

Reumatologu se treba obrati kada postoji bol, otok ili crvenilo zglobova. Naročito ako su praćeni i drugim simptomima, kao što je gubitak u težini, opšta slabost, malaksalost, povišena temperatura ili promjene na koži. Takođe, uvijek kad se sumnja na sistemsku bolest vezivnog tkiva, vaskulitis ili druge bolesti zglobova, mišića i kostiju potrebno je obaviti i pregled reumatologa. Različiti bolni sindromi (bol u vratu, ramenu, koljenu, kuku itd.) su takođe razlog za posjetu reumatologu.

Kako se pripremiti za reumatološki pregled?

Na pregled treba ponijeti kompletnu medicinsku dokumentaciju, spisak lijekova koje uzimate, kao i snimke sa rendgena, skenera ili magnetne rezonace ukoliko iste posjedujete.

 

U našem zdravstvenom centru specijalističke reumatološke preglede obavljaju dr Sandra Grubiša Vujasinović, specijalista reumatologije i dr Suzana Petrović, reumatolog. Zakazivanje termina po dogovoru.

Zakažite termin

[[[["field1","equal_to","Specijalisti\u010dki pregled"]],[["show_fields","field2"]],"and"]]
1 Step 1
Ime
Prezime
Broj telefona
Vaša poruka
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

+387 51 963 964

Preglede obavljaju

Dr Sandra Grubiša Vujasinović

Specijalista reumatologije

Dr Suzana Petrović

Reumatolog

INFO TELEFON