Usluge » Health Express

Usluge

Nudimo usluge iz oblasti interne medicine i drugih specijalističkih grana, kao i laboratorijske usluge za naše pacijente

Izdvajamo za vas usluge kućnih posjeta, od 07h do 20h 7 dana u sedmici, pozovite nas na 051/963-964 i naš tim iskusnih stručnjaka iz oblasti porodične medicine će vam pružiti svu neophodnu pomoć u udobnosti vašeg doma.

Unutar kućnih posjeta u mogućnosti smo da ponudimo sljedeće usluge:

  • Kućno vađenje krvi;
  • Kompletan pregled s preliminarnom dijagnozom;
  • Davanje terapije;
  • Organizovanje daljeg liječenja po potrebi;
  • Obrada malih rana,
  • Previjanje i dr.

051 963 964

U našoj zdravstvenoj ustanovi možete uraditi sve neophodne internističke preglede. Internističke preglede obavljaju vrhunski internisti iz različitih oblasti.

+387 51 963 964

Dr Brane Gotovac

Specijalista interne medicine

Ultrazvučni pregledi pacijenata se prethodno od strane pacijenta moraju najaviti izuzev ako nije riječ o hitnom slučaju. Tada se po urgentnom protokolu svaki pacijent prima po principu hitnoće. Vršimo UZV preglede abdomena i male karlice, dojki i štitne žlijezde.

U slučaju nemogućnosti dolaska nama, nudimo uslugu uzv pregleda na kućnu adresu sa dostavom nalaza u pošti ili pdf formi putem Viber-a / e-mail-a.

Zakažite Vaš pregled još danas.

PRIPREMA ZA ULTRAZVUČNE PREGLEDE

Priprema Je Neophodna Isključivo Za Eho Pregled Abdomena I Urotrakta

 

Priprema Za Eho Abdomena (Stomaka)

Ultrazvučni talasi ne prolaze kroz gasove, tako da neophodno da na pregledu imate što manje gasova u crijevima. To se postiže uzdržavanjem od hrane koja Vas nadima, hrane bogate nesvarljivim vlaknima, poput pasulja, boranije, kupusa ili graška – 2 dana pre pregleda, kao i na taj dan. Takođe, neophodno je da tokom ovog perioda APSOLUTNO ne konzumirate gazirana pića, uključujuči i kiselu vodu. Naša žučna kesa se prazni kada jedemo, a za njen pregled je neophodno da ona bude puna, i zbog toga Vas molimo da 3-4h pre pregleda ne jedete ništa, a posebno ne masnu hranu.

 

Priprema Za Eho Urotrakta (Male Karlice)

Kod pregleda urotrakta, neophodno je da mokraćna bešika bude većim delom ispunjena, tj. da u vreme zakazanog pregleda imate nagon za mokrenjem. Zbog toga, sat vremena pre pregleda popijte oko 1/2 litra tečnosti, i nemojte mokriti dok ne obavite pregled. Pacijenti (a posebno pacijentkinje) često preteruju sa unosom mnogo više tečnosti pa dođu u neprijatnu situaciju da ne mogu da sačekaju pregled, pa Vas molimo da shvatite ozbiljno da je POLA LITRA TEČNOSTI SASVIM DOVOLJNO ukoliko ga na vreme popijete, tj. sat vremena prije pregleda.

+387 51 963 964

U našem zdravstvenom centru možete obaviti i specijalističke preglede interniste, kao i porodičnog doktora. Specijalističke preglede obavljaju vrhunski stručnjaci iz različitih oblasti. Nudimo Vam specijalističke preglede kardiologa, neurologa, nefrologa, pulmologa, fizijatra kao i ORL specijalističke preglede.

+387 51 963 964

U zdravstvenom centru Health Express možete obaviti pojedinačne i grupne sistematske preglede kako djece, tako i odraslih osoba.

+387 51 963 964

Savremena medicina danas ne može da se zamisli bez laboratorijske dijagnostike koja je veoma važna za rano i brzo otkrivanje bolesti, praćenje toka iste i izliječenje, a laboratorijski nalazi predstavljaju značajan izvor informacija na kojima se temelje odluke ljekara. U saradnji sa partnerima, Health Express Vam pruža usluge velikog broja laboratorijskih analiza.

PRIPREMA ZA LABORATORIJSKE ANALIZE

Hematološke I Biohemijske Analize

Dan pre vađenja krvi uzmite lakši obrok do 19h (izbegavajte masnu hranu i slatkiše). Sve dok ne izvadite krv ne konzumirati hranu i piće osim vode i to umerene količine (do 4 dcl). Uzimanje uzorka krvi (na prazan stomak) se obavlja u periodu od 8-10h ujutru, nakon 12h od poslednjeg obroka. Ovo je neophodno, zato što uzimanje hrane u ovom vremenskom periodu (12h), može dovesti do porasta koncentracije glukoze, holesterola, lipida, proteina, gvožđa i drugih metabolita. U slučaju da uzimate redovnu terapiju nemojte uzeti jutarnju dozu lijekova, jer i lijekovi utiču na tačnost vaših rezultata. Jutarnju dozu lijekova ponesite sa sobom i uzmite ih nakon vađenja krvi.

Na rezultate nalaza mogu da utiču: višednevna dijeta, neprespavana noć, fizički napor (izbegavati fizičku aktivnost 2-3 dana pre vađenja krvi jer može dovesti do lažno povišenih vrednosti pojedinih enzima), veći broj cigareta, konzumiranje alkoholnih pića i kafe.

Za pacijente koji su na oralnoj antikoagulantnoj terapiji, preporuka je da se vađenje krvi obavlja u jutarnjim časovima.

 

Pravilno Uzimanje I Sakupljanje Urina (Mokraće)

Za kvalitatitvni pregled urina sa sedimentom (opšti pregled), urinokulturu, kao i za određivanje koncentracija pojedinih supstanci u urinu (mikroalbumin, amilaza, b-2-globulin), donosi se prvi jutarnji urin (mokraća).

Potrebno je da date srednji mlaz prvog jutarnjeg urina, u sterilnu posudu (kupljenu u apoteci). Pre toga, poželjno je obaviti toaletu intimne regije, posebno za osobe ženskog pola. Ukoliko nije prvi jutarnji urin, urin je moguće analizirati samo ako je prošlo minimum tri sata od prethodnog mokrenja.

Ne uzimati dan pre diuretike i lekove koji podstiču lučenje urina. Nakon mokrenja, važno je dostaviti uzorak u laboratoriju najkasnije u roku od dva sata. Uzorak čuvati na hladnom.

+387 51 963 964

HEALTH EXPRESS nudi usluge porodične medicine. U našem zdravstvenom centru možete odabrati svog porodičnog doktora.

+387 51 963 964

Medicinski transporti pacijenata se vrše na tri nivoa: gradski, međugradski i međunarodni transport koji se tarifiraju prema posebnom sistemu.

Nudimo usluge iz specijalizovanih urgentnih transporta pod pratnjom iskusnog ljekara i tehničara kao i formu „hladnih prevoza“ po sistemu medicinskog taxi servisa.

Prvi smo koji pružamo usluge profesionalne medicinske pratnje na međunarodnom nivou kao i posredovanje u liječenju za naše pacijente sa vodećim Evropskim i svjetskim bolnicama / kliničkim centrima.

Za potrebe naših pacijenata vršimo ugovor medicinskih usluga u regiji i inostranstvu.

Za sve dopunske informacije savjetujemo jedan od vidova komunikacije sa našom ustanovom ili organizovanje susreta sa izvršnim i medicinskim direktorom.

+387 51 963 964

Od sada u našem zdravstvenom centru vršimo usluge masaža. Sve masaže vrši Dejan Dragović, fizioterapeut. Cijena masaže iznosi 30,00 KM u trajanju od 30. minuta.

NOVO

Diplomirani fizioterapeut Jelena Tankosić.

Nudimo:

– portske masaže
– relax masaže
– medicinske masaže
– limfne drenaže
– anticelulitne masaže
– maderoterapiju
– masaže trudnica
– refleksologija stopala.

Cijene već od 40 KM.

+387 51 963 964